Salget af e-cigaretter er i løbet af de sidste år eksploderet

Flere og flere er i løbet af de senere år begyndt at ryge på e-cigaretter til fordel for de almindelige cigaretter. Selvom det selvfølgelig altid er sundest at holde helt op med at ryge, så er e-cigaretter på mange måder et rigtigt godt alternativ til traditionelle cigaretter.

Alle – både ikke-rygere og rygere – er klar over, at rygning er skadeligt. Adskillige undersøgelser har vist, at det på sigt skader lungerne, hvis de bliver udsat for cigaretrøg. Desuden får man en forfærdelig rygerhoste og gule tænder af nikotinen. Det oplyses alle steder, ja selv på selve cigaretpakkerne står det nu, at rygning kan dræbe. Der er altså ingen, der længere kan være i tvivl om, hvorvidt rygning er skadeligt. Alligevel er der stadig mange mennesker, der ryger, hvilket de jo er i deres gode ret til. Problemerne opstår først, når rygningen går ud over andre mennesker, som ikke har truffet et valg om at ryge, såkaldt passiv rygning.

Det er væsentligt sundere at ryge e-cigaretter end at ryge almindelige cigaretter

På grund af den øgede fokus på rygnings skadelige virkning og andre menneskers sundhedsrisiko, er rygerne blevet smidt ud fra de fleste offentlige lokaler, hvilket betyder, at de nu må stå udenfor, hvis de insisterer på at skulle have en smøg. Det er her e-cigaretterne kommer ind i billedet. Hvis man som ryger ikke altid gider at skulle gå udenfor for at komme til at ryge, så er løsningen nemlig en e-cigaret. Med en e-cigaret kan man fortsat ryge indenfor, ligesom man engang måtte med almindelige cigaretter. Hvis man ryger e-cigaret i stedet for almindelige cigaretter, behøver man altså ikke at gå udenfor og ryge hver gang. Grunden til dette er, at e-cigaret-røg ikke er skadeligt i samme grad, som traditionel cigaretrøg er. Der er nemlig ikke de samme skadelige stoffer i røgen, fordi røgen fra e-cigaretter primært består af vanddamp. Det betyder også, at man som ryger ikke kommer til at skulle plages af den fæle røglugt. Der er således tale om en ”vind-vind-situation”, idet rygerne ikke behøver at skulle forlade selskabet, og de passive rygere ikke behøver at gå på kompromis med deres sundhed. E-cigaretter er altså sundere både for rygeren selv og for omgivelserne. Det er en god grund til at vælge at ryge e-cigaretter i stedet for almindelige cigaretter.

E-cigaretter er et billigere alternativ til almindelige cigaretter

Udover at være sundere så er e-cigaretter også et meget billigt alternativ til de traditionelle cigaretter, som det eksempelvis kan ses her hos smartsmoke.dk. En e-cigaret består nemlig af to ting: selve cigaretten, som man ryger på, og så e-væsken eller e-juicen, som røgen dannes ud fra. Man genbruger således selve cigaretten, mens det er e-juicen, man køber mere af, når man er løbet tør.

E-juice er rimeligt billigt, eller i hvert fald billigere end en pakke cigaretter og man kan samtidigt få e-juice med forskellig smag. En e-cigaret tjener altså sig selv ind, efter at have været i brug i noget tid. Der er således en god forklaring på den stigende interesse for e-cigaretter.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.