Billigere varme med en varmepumpe

Når du endelig har taget den meget fornuftige beslutning at få en varmepumpe, så kommer der til at være nogle penge sparede. Selvom du helt sikkert har haft lidt svært ved at finde penge til det i budgettet, kommer det helt sikkert til at give pote på den lange bane. Du kommer ikke engang kun til at se økonomiske fordele, men der er også visse andre fordele som helt sikkert heller ikke skal glemmes. I dagens Danmark er penge ikke alt, og selvom man kan spare en del penge, er der typisk også nogle andre ting man tænker over inden man beslutter ting.

Du reducerer også i CO2-udslip

En af de ting man tænker over mere i dag end man gjorde for for eksempel 50 år siden, er miljøet. Det blev ikke skænket en tanke, og man brændte bare alt det olie man ville af. I dag har fløjten dog fået en anden lyd, og man skal helst ikke bare have et oliefyr kørende på fuldt tryk, og samtidig have alle vinduerne åbne. I denne kategori er varmepumperne dog også godt kørende, for her bliver der lavet rigtig meget varme af meget lidt energi. Det er en fordel, for det betyder at vores kraftværker får lavere belastning, som igen belaster miljøet mindre.

Du kommer til direkte at tjene penge

De fleste der køber en varmepumpe kommer til at have tjent den ind igen efter nogle få år, og derefter er det jo kun en god forretning. For dem der har valgt en luft til luft varmepumpe kommer typisk det til at tage mellem 3 og 5 år, og for dem med jordvarme tager det normalt mellem 5 og 10 år. Dette lyder måske som længe, men det vil også øge husets værdi hvis der ligger et godt jordvarmeanlæg i jorden.

Udover den økonomiske gevinst med en varmepumpe er der en lang række andre fordele. Begge dele kan du læse meget mere om på varmepumpeoversigten.dk.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *