Er e-cigaretter med nikotin lovlige i Danmark?

E-cigaretter med nikotin er ikke direkte ulovlige i Danmark. Nikotin bliver i Danmark betragtet som en lægemiddel, og det kræver derfor visse regler, hvis butikkerne skal sælge væske der indeholder nikotin. Der er dog intet der forbyder dig som privat person fra at bestille væske med nikotin hjem, fra andre europæiske lande, som ikke har de samme regler med nikotin, som den danske lovgivning. Dette kunne f.eks. være et tysk eller engelsk firma. Det er altså kun som butiksejer at du kan komme i problemer af at sælge e-cigaretter og væske med nikotin. Det kan du ikke som forbruger. I skrivende stund er der i Danmark pt. ikke nogen forhandlere af e-cigaretter, som har tilladelse til at sælge væske med nikotin.

Forskellige styrker af nikotin i e-cigaretter

En af de smarte detaljer ved e-cigaretter er at man kan selv bestemme styrken på sin væske. Du kan altså selv bestemme hvor meget nikotin der skal være i, og derved hvor stærk den skal være. Hvis du er vant til at ryge, f.eks. en pakke om dagen, så skal man have en høj nikotin indhold for at tilfredsstille sig selv, mens at hvis du kun ryger en gang i mellem, så kan du nøjes med et lavere nikotin indhold, eller måske overhovedet ingen nikotin i din e-cigaret.

Er nikotin ikke det farlige stof i almindelige cigaretter?

Mange vælger at gå over til e-cigaretter, for at slippe for de almindelige tobakscigaretter og derved undgå de giftige stoffer som der findes i almindelige cigaretter. Nikotin er langt fra det bedste stof, men der findes værre i de almindelige cigaretter.
Med e-cigaretter kan du også skrue ned for nikotin indholdet hen af vejen, så du til sidst kan gå ned til væske uden nikotin overhovedet. Så slipper du også for at skulle bestille væske hjem fra udlandet, for at få det med nikotin lovligt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *