Seniorer har for alvor fundet vej til netdating

Danskerne er blevet det man kalder serie monogame. Det betyder at danskerne lever monogamt men skifter partnere undervejs i deres liv. Informationsalderen er ikke kendt for at man er sammen i medgang og modgang. Tværtimod skifter man partnere i løbet af sit liv. Typisk har man 3 livspartnere. En i ens ungdom, som man typisk stifter familie med, dernæst finder man en livspartner man kan dele friheden efter at børnene er flyttet hjemmefra med, og den sidste livspartner man finder er typisk den man deler alderdommen med.

Den ældre generation er kommet på nettet og har udnyttet dets mange muligheder

Mange ældre accepterede tidligere at de måtte ”nøjedes”, eller stille sig tilfreds med en partner de fandt i deres omgangskreds eller en partner som de kunne tiltrække via en kontaktannonce i den lokale avis. Men heldigvis er den tid forbi. Danskerne er et af de folk i verden hvor der er flest mennesker online og det gælder også den ældre generation. Derfor er det de har fået åbnet deres øjne op for netdating.

Hardware har også gjort det nemmere for flere ældre at date

Et andet aspekt som har gjort det nemt for ældre at date er udviklingen indenfor hardware. I dag er der firmaer som specialiserer sig i at lave både bærbar computere og stationære computere til ældre med et nemt og overskueligt interface. Det betyder at de blot skal tænde den og så virker det. Derudover tilbyder mange firmaer nær døgnsupport på sådanne computere, så de ældre ikke bliver ladt i stikken og derved tabet modet overfor computeren.

De ældre skal ikke føle skam over at bruge Internettet til at date med

I 90erne, da nettet for alvor slog igennem, og alle kom online, blev der set lidt skævt til dem, som valgte at netdate. Det var dem, som mange mente ikke kunne finde en passende kæreste på anden vis. De måtte fejle et eller andet og søge lignende mennesker, som fejlede det samme. Disse fordomme er dog forstummet efter, at flere datingsider har fejret 20 års jubilæum, hvilket bekræfter at netdating er kommet for at blive og at det tilmed er blevet socialt acceptabelt. Da den ældre generation i stor stil er bekymret for hvad folk tænker om dem, så er det befriende for dem, og samtidig med til at muliggøre at de kan date, at det er blevet samfundsmæssigt acceptabelt at netdate.

I dag er der oprettet datingsider til ældre

Mange ældre nyder også godt af at der er oprettet specielle hjemmesider til dem, som de kan bruge til at date med. Det kan være sider, hvor man skal være enten 40, 50 eller 60 år for at blive medlem. Det betyder at alderen er nogenlunde ens for alle sidens medlemmer og at alle er på samme stadige i livet, hvilket gør, at det nemmere og hurtigere at finde fælles interesser og hurtigere at vurdere om der er grund til at mødes for at se, om der er god fælles kemi. Et godt og populært eksempel på en sådan datingside for de ældre er senior.dk.

Disse datingsider er også typisk lavet, så de er mere intuitive for de ældre. Der er ikke for mange komplekse muligheder og valg der skal træffes, når de ældre skal oprette profiler eller tjekke deres post. Det er holdt basic for, at de ældre kan finde ud af at bruge det og ikke bliver skræmt væk.

Derudover betyder den stigende popularitet indenfor datingsider til ældre også, at der simpelthen er flere potentielle partnere på disse sider, hvilket må siges at være et plus. Bedst af alt, de er som regel gratis at prøve, så der er ingen grund til ikke at oprette sig og se om det er noget for en selv.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *